Linkkejä

Kansallisarkisto

Finna ja Kansalliskirjasto

• Hakupalvelu FINNA (Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aarteet samalla haulla) – avoin rajapintaenglish ja valokuvia vapaasti käytettäviksi
  • Doria – kansalliskirjasto (esim. Samuli Paulaharjun teoksia)
  • Kansalliskirjasto (mm. vanhoja sanomalehtiä, joihin voi tehdä hakuja)

Facebook-ryhmiä alueeltamme (ei julkisia, vain suljetut ryhmät, joissa voi keskustella)

• Juuret Pohjoispohjanmaalla – klikkaa linkkiä ja pyydä jäsenyyttä
  • Kainuulaiset suvut – klikkaa linkkiä ja pyydä jäsenyyttä
  • Keski-Pohjanmaan suvut – klikkaa linkkiä ja pyydä jäsenyyttä
  • Lappilaiset suvut – klikkaa linkkiä ja pyydä jäsenyyttä

Karttoja

Oululaisia linkkejä

Sanastoja ym.

Suomen sukututkimusseura

Suomen sukuhistoriallinen yhdistys SSHY

• SSHY – digiarkisto (Suomen sukuhistoriallien yhdistys, mm. digitoituja uudempia kirkonkirjoja, tuomiokirjoja, läänintilejä, talonhaltijaluetteloja ja sotilasrullia, VRO-hakukone, KELA-henkilökortit)

Valokuvia UUSI

• Albumit auki -kuvatietokanta
  • Daguerrobase – yhteisöllinen luettelointityökalu daguerrotyypeille
  • Finna – hakupalvelu suomalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista – Museoiden Finna
  • Kuka kuvasi – Suomen valokuvataiteen museon ylläpitämä palvelu, josta voi hakea tietoa ennen 1950-lukua kuvaustyönsä aloittaneista, Suomessa toimineista valokuvaajista
  • Kuvassa – valokuvia suomalaisista
  • SA-kuva-arkisto – n. 160 000 Suomen talvi-, jatko- ja Lapin sodan ajan valokuvaa vuosilta 1939-1945
  • Uuno Laukan kuva-arkisto – kuvia Oulun seudulta
  • Sanomalehti Kalevan kuva-arkisto – vanhat kuvat

Siirtolaisuus

Muuta hyödyllistä

• Veikko Perttusen puhtaaksikirjoittamia rippikirjoja Pohjois-Pohjanmaalta (Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Haukipudas, Ii, Kalajoki, Kempele, Kiiminki, Kuivaniemi, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Merijärvi, Muhos, Nivala, Nyby, Oulainen, Oulu, Oulujoki, Oulunsalo, Paavola, Pattijoki, Piippola, Pudasjärvi, Pulkkila, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Raahe, Rantsila, Reisjärvi, Revonlahti, Saloinen, Sievi, Siikajoki, Temmes, Tyrnävä, Utajärvi, Vihanti, Ylikiiminki, Ylivieska)
  • Arkistosta suvuksi – Sukututkimus alkuun internetissä (pdf-muotoon tallennettu kirja, ss. 179, Heikki Halonen)
  • UUSI Helsingin Sanomien Aikakone (maksullinen, sis. yli 35.000 lehteä vuodesta 1889)
  • Kajaanin sukututkimusryhmä (asiakirjoja Kainuusta jne.)
  • Muhoksen Laitasaaren historiasivusto  (kollektiivisesti kerättyä kylähistoriaa) – english
  • UUSI Suomalaisten naisten elämänkertoja Suomi100 – Naisten Ääni
  • Pohjois-Pohjanmaan rakennettu kulttuuriympäristö 2015 –  maakuntakaavatyöhön liittyvät selvitysaineistot ja kuntakohtaiset inventointiraportit, historiallisesti tärkeät rakennukset kuvineen ja selostuksineen
  • UUSI Svenska Riksarkivet Pohjanmaan rykmentti/Kemin komppanian sotilaiden tietoja