Arkistolaitoksen digitaaliarkistossa käyttökatko

Arkistolaitos tiedottaa kotisivuillaan 22.4.2015

Digitaaliarkiston toiminnassa on useita viikkoja kestävä käyttökatko. Käyttörajoitetut digitaaliset aineistot ovat toistaiseksi poissa käytöstä, mutta julkisia digitaalisia asiakirjoja voi tutkia arkistolaitoksen Astia–verkkopalvelun kautta.

Arkistolaitoksen Digitaaliarkiston teknistä ylläpitoa ollaan parhaillaan ulkoistamassa. Osana ulkoistamista aineisto siirretään uudelle palvelimelle. Siirron valmistuttua palvelu toimii jälleen normaalisti.

Arkistolaitos pahoittelee asiakkailleen katkoksesta aiheutuvaa haittaa.

Lisätietoja 23.4.2015

Digitaaliarkisto on pyörinyt vanhentuneilla palvelimilla ja liian vähillä
ICT-resursseilla Kansallisarkiston tiloissa. OKM on linjannut, että tekninen infra ja ylläpito ulkoistetaan sen kotimaiselle in-house toimijalle Tieteen tietotekniikan keskus CSC. Uutta teknistä ympäristöä rakennetaan parhaillaan eikä se ole kaikilta osiltaan vielä valmis, mutta Digitaaliarkiston oman käyttöliittymän vanha www-palvelin rikkoontui viime viikolla. Käyttäjille näkyvät ongelmat johtuvat siis siitä, että Digitaaliarkiston oma käyttöliittymä on poissa pelistä. Koska yhtäältä siirto uuteen ympäristöön on jo meneillään ja valmistuu 4-6 viikon sisällä, ja toisaalta arkistolaitoksen vähät ICT-resurssit sitoutuvat siirron tukemiseen, ei asialle ole nyt mitään tehtävissä, vaan joudutaan odottamaan sitä, että uusi ympäristö, ml. käyttöliittymä, on käytettävissä. Sen jälkeen Digitaaliarkisto toimii kuten ennenkin.

Kategoria(t): Yleistä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.