Jäsentoimintaa 2016 kevät

Pikisaari_Oulu_1880_oss

To 9.6.2016 klo 18-20 Yhdistetty kiertoajelu/-kävely Oulun historiallisessa keskustassa ja lähisaarilla. Oppaana kotiseutuneuvos, arkkitehti Kaarina Niskala. Lähtö ja paluu kaupungintalon edestä. Hinta 10 eur (sis. opastuksen, kuljetuksen ja kahvit). Paikkoja rajoitetusti, sitovat ilmoittautumiset lomakkeen kautta 30.5. mennessä (kuvassa Pikisaarta v. 1880).

  • ilmoittautuminen on päättynyt ja jäsenretki toteutuu, osallistujille on laitettu sähköpostia

La-su 14.-15.5.2016 klo 13-17 Geneettisen sukututkimuksen kurssi, Ruotsalainen koulu, Sepänkatu 7, Oulu. Miten geneettistä sukututkimusta hyödynnetään perinteisen sukututkimuksen tukena; mitä tarkoitaa patrilineaarinen (isälinjat) tutkimus, mitä matrilineaarinen (äitilinjat), mitä autosomaali DNA-tutkimus (molempien vanhempien kautta tulevat geeniperimät). Mitkä testit sopivat kenellekin, miten sukuseurat tai yksityishenkilöt voivat hyödyntää niitä. Geneettisen sukututkimuksen termistö, mistä ja miten voi tilata testin. Sudenkuopat ja geneettisen sukututkimuksen etiikka. Kouluttaja Sari Heimonen on geneettisen sukututkimusryhmän vetäjä ja on toiminut erilaisten DNA-projektien ylläpitäjänä, aina vuodesta 2008 lähtien.

  • lauantaina: perustietoa geneettisestä sukututkimuksesta, YDNA ja  MtDNA testit: mitä ne ovat ja miten niitä käytetään
  • sunnuntaina: FamilyFinder testi, mikä se on ja miten sitä käytetään, muut testityökalut
  • ilmoittautuminen 2.5. mennessä lomakkeen kautta – mainitse kommentissa osallistutko molempina päivinä vai vain toisena
  • jäsenille ilmainen, ei-jäsenille 10 eur/päivä (maksu käteisellä paikanpäällä)
  • ilmoittautuminen on päättynyt ja kurssi toteutuu – olemme tiedottaneet kurssilaisia sähköpostilla – jos olet jäsen, tarkistathan että jäsenmaksusi on maksettu!

Ti 10.5.2016 klo 17 Hallituksen kokous, Kirkkokatu 7

Ti 8.3.2016 klo 17 Hallituksen kokous, Kirkkokatu 7

La 20.2.2016 klo 11 Vuosikokous Ruotsalainen koulu, Kellarisali, Sepänkatu 7, Oulu. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Tilaisuudessa kahvitarjoilu ja tutustumiskierros Snellmanin taloon. Tervetuloa!

Ti 26.1.2016 klo 17 Hallituksen kokous, Kirkkokatu 7

Kategoria(t): Jäsentoimintaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.